0

С танимир Стоилов ще е за кратко безработен. Мъри преговаря с Арис Солун и е много близо до договор с гръцкия клуб, съобщава днес в. "Мач Телеграф". Изпълнителният директор на "жълто-черните" Агесилаос Тумазатос дойде на крака в София, за да се види със Стоилов.

Това стана само няколко дни, след като Мъри напусна Левски. Часове преди Вечното дерби в понеделник шефът на Арис и Стоилов са имали работен обяд в ресторант в Драгалевци. Заедно с тях на масата е бил и босът на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов, като на този етап не е сигурно, каква е връзката му с преговорите между Мъри и Арис.

Очаква се в близките дни Стоилов да пътува до Гърция, за да се запознае по-подробно с предложението и състоянието на клуба.

Към днешна дата Бога на войната има временен треньор. Това е местният наставник Апостолос Терзис. Той наследи на поста в началото на февруари Алън Пардю. Бившият наставник и директор на ЦСКА беше уволнен, след като води Арис само 143 дни. Британецът беше освободен от поста си, след като "жълто-черните" загубиха с 0:1 от Йоникос в мач от първенството. Въпреки поражението Арис влезе в челната шестица на шампионата в Гърция, а към днешна дата е на петото място в класирането. За четири мача от плейофите тимът е записал 3 загуби и едно реми.

Арис Солун е сред най-богатите клубове в Гърция. Той е собственост на международна компания, която е свързана с руския бизнесмен Владислав Доронин. Милиардерът доскоро имаше любовни отношения със супермодела Наоми Кембъл и се води за добър приятел на актьора Леонардо ди Каприо.

Автор: ДИМИТЪР ДИМИТРОВ