0

Брайтън постигна втора поредна победа в английското първенство и е сензационният нов лидер в класирането във Висшата лига с максималните шест точки от 6 възможни.

"Чайките" спечелиха с 4:1 гостуването си на Улвърхемптън и поне за няколко часа ще бъдат еднолично на върха на таблицата.

Соли Марч вкара два гола за победителите, с които събра общо три попадения на сметката си за сезона.

Резултатът обаче бе открит от Каору Митома, който реализира след изключителен самостоятелен пробив в 15-ата минута, за което го сравниха с аржентинския футболен Бог Диего Марадона. Той се засили почти от центъра откъм лявата тъчлиния, вклини се към центъра, като отвя по пътя трима съперници, и, изскочил сам срещу вратаря на свръхзвукова скорост, вкара покрай него с десния крак до левия дирек.

Секунди след началото на второто полувреме японецът комбинира с Первис Еступинян, който покачи на 2:0. 

В 51-вата минута Марч вкара за 3:0, а още четири минути по-късно добави и четвърти гол за гостите. И за двете попадения той бе подпомогнат от аржентинеца Хулио Енсисо.

Почетното попадение за „вълците“ падна в 61-вата минута и бе дело на влезлия като резерва малко преди това Хван-Хи Чан.

С първа победа за сезона се поздрави 19-кратният шампион на Англия Ливърпул. На "Анфийлд" "червените" победиха с 3:1 Борнмът.

Гостите, които преди година загубиха с 0:9 на същия стадион, този път откриха резултата още в третата минута чрез Антоан Семеньо.

Ливърпул обаче осъществи обрат още до почивката. Луис Диас изравни в 28-мата минута, а осем по-късно Мохамед Салах бе точен за 2:1. Египетският нападател пропусна дузпа, но при добавката преодоля вратаря Нето за дебютния си гол през сезона.

В 58-мата минута новото попълнение на Ливърпул Алексис МакАлистър получи директен червен картон за нарушение в средата на терена, но и с човек по-малко домакините бяха по-добрият отбор и стигнаха и до трети гол. Негов автор бе Диого Жота в 62-рата минута.

В последния мач от днешния следобед Бренфорд победи с 3:0 Фулъм като гост в лондонското дерби.

За "пчеличките" успехът също е първи през сезона и дойде след два гола на Браян Мбемо през второто полувреме и един на Йоан Уиса преди почивката. 

Фулъм пък игра от 66-ата минута с човек по-малко, след като Тим Рийм получи два жълти картона в рамките на няколко секунди.

Така с изиграни 2 мача в Премиершип към момента начело е Брайтън с максималните 6 точки, следват с по 4 точки Брентфорд и Ливърпул.

Англия. Висша лига, втори кръг, неделя:

Фулъм - Брентфорд                   0:3

Ливърпул - Борнмът                 3:1

Улвърхемптън - Брайтън             1:4

по-късно днес:

Тотнъм - Манчестър Юнайтед

Манчестър Сити - Нюкасъл

Лутън - Бърнли                  отложен

в неделя:

Астън Вила - Евертън 

Уест Хем - Челси

в понеделник:

Кристъл Палас - Арсенал

от петък:

Нотингам Форест - Шефилд Юнайтед    2:1