0

С ерхио Агуеро ще играе отново футбол и ще го направи на 28 януари с Барселона..., но от Гуаякил. Легендата на Манчестър Сити ще бъде гост-звезда и ще участва при представянето на еквадорския отбор пред неговите фенове. Самият Кун потвърди присъствието си в разговор с национализирания в Аржентина еквадорец Карлос Алехандро Алфаро Морено, бивш футболист, журналист и настоящ президент на Барселона.

„Очаквам с нетърпение да бъда там и да се забавлявам. Минах прегледи при кардиолог, много съм добре и вече започнах тренировки, така че ще мога да играя. Надявам се да се забавлявам и да усетя тръпката отново. Чувствам се много добре, имам чип, за да контролирам, така че ще мога да играя, защото след 15 дни ще играя и мач с моите приятели от Барселона в Испания“, заяви Кун, който обяви оттеглянето си като професионален футболист през декември 2021 г. поради сърдечен проблем.

Агуеро увери, че по време на последното Световно първенство в Катар се е натъкнал на еквадорски фенове, които са го помолили да играе за Барселона Гуякил: „Излязох да ям в Катар и гледах първия мач на Еквадор на Световното първенство, някои фенове на Барселона ме разпознаха и ме помолиха да дойда. Трябваше да мълча, за да не разваля тази изненада”. „Надминах себе си на финала на Световното първенство в Катар, в празнуването на терена с тези, които бяха мои съотборници, но се надявам да бъда много добре, за да играя отново след година далеч от терените и публиката“, добави Кун.

Агуеро ще бъде осмата световна звезда, поканена на Жълтата нощ, както феновете на Барселона Гуякил наричат представянето на своя тим за новия сезон. Роналдиньо беше гост през 2016 г., Диего Форлан през 2017 г., Кака през 2018 г., Андреа Пирло през 2019 г., Алесандро Дел Пиеро през 2020 г., Хавиер Масчерано през 2021 г. и Карлос Тевес през 2022 г.