0

 

Сервет и Лудогорец направиха 0:0 в първия мач между двата тима в Женева преди седмица. Така шансовете на „орлите“ и на швейцарците са равни преди реванша тази вечер. Домакинският фактор е много на страната на Лудогорец, тъй като „орлите“ спечелиха и трите си мача вкъщи в груповата фаза на Лигата на конференциите – 4:0 над Спартак Търнава, 2:0 над Фенербахче и много сладко 1:0 над Нордселанд. Така, че в Сервет имат едно на ум за силния домакин, какъвто несъмнено е Лудогорец.

От своя страна Сервет трябва да победи, ако иска да се класира на 1/8-финал. Да, това може да се случи и при реми и дузпи, но успехът със сигурност носи продължаване. Справка в статистиката обаче показа, че съперникът на Лудогорец няма победа като гост в турнирите от близо 12 години. През есента на 2012 г. „кестенявите“ удрят с 3:1 в Армения местния Гандзасар.

Следват цели 6 визити, 4 от които през миналия сезон, в които Сервет не успява да бие своя съперник. Все пак е важно да се уточни, че в плейофа за Лига Европа, те елиминират Генк след дузпи и то на терена на белгийците – 4:1. Но в статистиката този мач завършва като равен – 2:2. В групата на Лига Европа бяха допуснати две поражения с по 0:4 – от Рома и Славия Прага, както и 1:1 с Шериф Тираспол. Тези резултати пратиха „кестенявите“ в Лигата на конференциите.

Цялата разработка четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX