0

С елекционерът на Северна Ирландия Майкъл О’Нийл похвали представянето на защитника на Ливърпул Конър Брадли, който демонстрира ново солидно представяне при успеха с 2:0 над Люксембург в Лигата на нациите.

Тимът от Обединеното кралство гостува на България в неделя, 8 септември, от 19 часа в среща от втория кръг в група С3, пристигайки със самочувствието на лидер след равния (0:0), който врътнахме с Беларус в Унгария.

Головете за Северна Ирландия срещу Люксембург вкараха Пади Макнеър и Дейниъл Балард отбелязаха головете в първите 17 минути, но Брадли реално беше този, който създаваше постоянната заплаха за гостите с атаките си от дясната страна. Футболистът на Ливърпул спечели свободния удар, от който беше направено центрирането за Балард, удвоил аванса на тима.

21-годишният десен бек влезе в светлината на прожекторите доста рано, като до момента има 18 мача и 3 гола за националния отбор на страната. Но изглежда, че вниманието, което получава, му харесва.

"Tоку що навърши 21 години, а вече показва страхотни неща и всички ги виждат. Конър ще стигне до много, много високо ниво в играта. Той има нужда от време в играта, повече практика. Но не забравяйте, че е в клуб, където не е много лесно да бъдеш титуляр. Когато е в националния тим, се възползва от шансовете си", заяви видимо ентусиазиран селекционерът Майкъл О’Нийл след възстановителна тренировка на подопечните си.

Вестник "Белфаст Телеграф" отбелязва оптимистично, че след отказването от националния отбор на ветераните Джони Еванс, Стюарт Далас и Стивън Дейвис, което отне доста от опита на отбора, сега Северна Ирландия има млад отбор, който е гладен за успехи. Победата над Люксембург също носи такъв привкус за „зелените”, макар за първи път да стартират кампания с успех и това да е общо втори такъв от 17 мача.

"Мисля, че набираме инерция и увереността расте. Много от тези момчета са от доста време в отбора, но нямат много мачове. Но сега носят в себе си чувството да побеждават и особено на стадион "Уиндзър Парк". Казах им, че много от тях ще имат дълги международни кариери, така че е хубаво да спечелиш в началото. Но има и периоди, в които играеш за Северна Ирландия в трудни моменти и не побеждаваш. Но най-добрите се справят с това", заяви още Майкъл О’Нийл.

След това се фокусира върху ситуацията в групата: "Важно беше да спечелим първата среща. Предвид това, че другите два отбора завършиха наравно, пред нас се открива страхотен шанс. Отиваме в България, за да играем за резултат, това означава минимум хикс. Ако постигнем това, което искам, ще тръгнем в правилната посока".