0

Д вама от най-опитните футболисти на Северна Ирландия пропускат предстоящия мач с България в Лигата на нациите.

Британците имат и двубой с Беларус три дни по-рано, а главоболията за националния селекционер Майкъл О’Нийл са налице, след като вратарят на Бирмингам Бейли Пийкок-Фаръл и защитникът на Съндърланд Даниъл Балард напуснаха лагера на тима.

Първият има 48 участия за Северна Ирландия, но сега не може да играе заради контузия в рамото. По този начин варианти под рамката са двама новобранци - Люк Саутууд ( с 1 мач) и Пиърс Чарлс, който все още не е дебютирал за представителния отбор на страната.

Даниъл Балард, който е юноша на Арсенал, пък има контузия на глезена и ще остане с 26 мача за Северна Ирландия на сметката си поне до следващата повиквателна. Той носеше вина за гола в Пловдив, където спечелихме с 1:0.

Северноирландците се подготвят на базата на третодивизионния английски Стокпорт Каунти, намираща се в Карингтън, близо до Манчестър.

Домакинството им с Беларус е на неутрален терен в унгарския град Залаегерсег, а срещата с България е на „Уиндзор Парк“ в Белфаст. Тимът на О’Нийл е трети в групата с 3 точки, докато нашите национали и тези на Беларус са на първите две места с по 4.