0

С евиля разби с 3:0 тима на Манчестър Юнайтед в четвъртфинален мач реванш от Лига Европа. Пред екзалтираните си фенове на стадион „Рамон Санчес Писхуан”, испанският тим се справи без никакви проблеми със своя противник, записвайки безпроблемна победа, която можеше да бъде дори и по-изразителна.

В първия двубой на „Олд Трафорд” двата тима не успяха да излъчат победител и завършиха при резултат 2:2. В реванша обаче, футболистите на Ерик тен Хаг бяха далеч от най-добрата си светлина и претърпяха тежко поражение.

Така с общ резултат 5:2 андалусийците са само на два мача от финал и шанс за седми трофей от втория по сила европейски клубен турнир.

Индивидуални грешки на играчите на Манчестър Юнайтед в лицето на Хари Магуайър и Давид де Хеа струваха скъпо на „червените дяволи”. Именно те доведоха до две от попаденията в мача дело на Юсеф Ен-Несири, а другия гол вкара защитникът Лоик Баде.

На полуфиналите в турнира Севиля ще се изправи срещу Ювентус, който отстрани тима на Спортинг Лисабон.

Двата тима завършиха 1:1, но благодарение на победата с 1:0 в Торино, Юве се класира на полуфинал.

„Старата госпожа“ поведе в резултата на "Жозе Алваладе" още в 9-ата минута. След центриране от корнер се получи разбъркване в наказателното поле на Спортинг, а Рабио бе доста съобразителен и в момента, в който топката стигна до него, се завъртя и я прати във вратата на Адан. 

В 18-ата минута Спортинг уцели гредата, а след това Рабио извърши нарушение в наказателното поле срещу Угарте, което доведе до дузпа. Зад топката застана Едуардс, който изравни резултата.

Байер Леверкузен също се класира за полуфиналите след разгромна победа с 4:1 като гост на Юнион Сен Жилоа и с общ резултат 5:2 .

Точни за „аспиринте“ бяха Муса Диаби, Мичел Бакер, Жереми Фримонг и Адам Хложек, докато почетното попадение за белгийците вкара Каспер Теро. 

На полуфиналите „аспирините“ ще се изправят срещу победителя от сблъсъка между Рома и Фейенорд, които играят продължения.