0

Б ой между привърженици на ЦСКА-София имаше на трибуните на ст. „Васил Левски“ по време на плейофа в Лигата на конференците срещу Базел (1:0). 

Някои от тях се хванаха за гушите в сектор Г на Националния стадион, става ясно от публикации на фенове в социалните мрежи. 

В края на първата част някои от тях отидоха от В сектор в Сектор Г, но малко след това масово се разбягаха и започнаха да се връщат в Сектор В, като причината за това е спречкване между запалянковци на „червените“.

Един от тарторите на "червените" фенове Росен Петров - Животното хвърли известна светлина защо са играли шамари: „Когато искаш да навредиш на ЦСКА с поредната провокация в стил свастика и искаш да се скриеш зад Сектор "Г", най-малкото което заслужаваш е шамар", написа той. 

Друг от лидерите на агитката на ЦСКА - Иван Велчев-Кюстендилеца, също излезе с позиция относно мелето, разиграло се на трибуните на почивката на мача от плейофите на Лигата на конференциите снощи срещу Базел на Националния стадион "Васил Левски". Тогава феновете, боикотиращи ръководството на тима, влязоха в разправия с привърженици, които в края на първата част се преместиха от сектор "В" в сектор "Г", в който по традиция стоят най-запалените ултраси на "червените".

„На мач на ЦСКА не съм бил от 15 май, не мисля и да ходя скоро. Вчера нито съм бил на стадиона, нито съм бил около него. Никой не мисля да заклеймявам, нито да давам крайни оценки. Истината е, че сме на път да сринем нещо, което градихме с години. Никога не ми е било приятно да виждам боища между наши, имаме достатъчно врагове, а се самоизяждаме“, написа Велчев в социалната мрежа "Фейсбук".

 

От ЦСКА осъдиха действията на част от "червените" ултраси, които биха привържениците, дръзнали да влязат в сектор "Г" и да подкрепят отбора си по време на мача с Базел снощи.

Както е известно, организираните привърженици на ЦСКА обявиха бойкот на отбора заради, по думите им "аматьорското управление на клуба".

От началото на сезона отборът на Саша Илич не е подкрепян от ултрасите, но снощи по време на мача с швейцарците феновете от сектор "В" спонтанно тръгнаха към "Г" в средата на първата част и запяха песните си. 

На почивката хора от ултрас фракции влязоха на трибуните и изгониха част от хората от трибуната.

По този повод от ЦСКА написаха следното на профила на клуба във Фейсбук:

"Не търпят окови любовта и словото.
Свободата е единствен дом за тях.“

Позволяваме си да използваме цитата на незабравимата Блага Димитрова, за да опишем със слово може би най-знаковата случка във вчерашния мач. Случка, която едновременно изпълни сърцата ни с надежда, обич, трепет и радост, но и с болка от последвалата развръзка. 

Окрилени от играта на отбора и след призив „Елате при нас!”, дошъл от събратята им по трибуните, голяма група от фенове, сред които много деца и младежи, спонтанно се завърнаха в Сектор Г. Аплодирани от целия стадион, те създадоха невероятна атмосфера, а ЦСКА заигра с още по-голяма сила. 

Ето тук усетихме, че да сме единни, всички, рамо до рамо, е най-красивото чувство, което можем да изпитаме на стадиона. Знаехме и досега, но затвърдихме за пореден път, че Сектор Г е незаменим. 

Последвалите действия обаче осъждаме. Ентусиазмът беше посечен от шепа хора пред очите на всички останали над 15 000 фенове. Бяха поставени окови на любовта. Няма как да толерираме посегателството над „армейци”. 

Не можем и няма да позволим наши фенове да се опасяват да присъстват на мачове и да се опасяват да обичат любимия си клуб. Не искаме да виждаме разплакани деца, не искаме да губим млади фенове заради страха. В Сектор Г място за страх няма да има. Сектор Г е на всички. Най-вече на онези, които поставят ЦСКА над всичко."