0

Ш ампионската лига се завръща с очаквания за още по-интересни сблъсъци и с още по-голям брой кандидати за слава. 

Битката в груповата фаза се открива с осем двубоя днес, а още толкова ще се изиграят и в сряда. Няма промяна в графика, като ще има по два мача от 19.45 часа, а останалите ще са от 22.00. Този път финалът ще е в Истанбул на 10 юни 2023 г.

Дебют в групите на ШЛ прави Айнтрахт (Франкфурт), който през миналата кампания триумфира в Лига Европа. Така за първи път в историята цели пет германски отбора ще са част от груповата фаза. Трябва да се отбележи и фактът, че и двата шотландски гранда - Селтик и Рейнджърс, също са тук.

Още в първия ден на надпреварата ни очакват вълнуващ дуел като ПСЖ - Ювентус, а първенецът Реал ще се доказва срещу бойкия Селтик в Шотландия. Манчестър Сити ще гостува на ранения Севиля, а на друг от водещите английски отбори - Челси, също му предстои визита срещу непредвидим съперник в лицето на Динамо (Загреб). Дни след като срази Интер пък, Милан ще спори с Ред Бул (Залцбург).

Ето и всички срещи от програмата днес:

Динамо Загреб - Челси 19:45 ч
Борусия Дортмунд - Копенхаген 19:45
Реал Мадрид - Селтик 22:00
ПСЖ - Ювентус 22:00
Бенфика - Макаби Хайфа 22:00
Севиля - Манчестър Сити 22:00
РБ Залцбург - Милан 22:00
РБ Лайпциг - Шахтьор Донецк 22:00

Всичко за новия сезон в Шампионската лига ще намерите в специалното приложение САМО в днешния брой на вестник „Мач Телеграф“.