0

И талианският шампион Милан завърши 1:1 като гост на Аталанта в среща от втория кръг на Серия А.

След равностойно начало на мача халфът на домакините Руслан Малиновски откри резултата в 29-ата минута със силен удар с левия крак от границата на наказателното поле. Полузащитникът на Милан Исмаел Бенасер вкара изравнителния гол след центриране от корнер на Алексис Салемакерс в 68-ата минута.

Милан доминираше при владението на топката и имаше повече опити към вратата на съперника, но не успя да реализира още попадения.

"Можехме да се справим по-добре, можехме да се опитаме да спечелим този мач. Беше трудно да намерим място в предни позиции, Аталанта бяха много компактни", каза Бенасер пред DAZN.

В тима на домакините останаха доволни от представянето си: "Играхме срещу шампиона и трябва да сме удовлетворени. Доказахме, че можем да играем на добро ниво срещу най-силните и тази година", заяви полузащитникът Марио Пашалич.

Милан е на трето място в класирането с 4 точки актив.

Болоня завърши 1:1 с гостуващия Верона в друга среща от кръга. Марко Арнаутович даде преднина на домакините, но Тома Анри изравни за Верона още преди почивката.

В 78-ата минута Рикардо Орсолини от Болоня получи директен червен картон. Негово попадение в 44-ата минута беше отменено заради засада.

Срещи от втория кръг на италианската Серия А:

Емполи - Фиорентина   - 0:0
Наполи - Монца           - 4:0
Аталанта - Милан         - 1:1
Болоня - Верона          - 1:1

От събота:
Торино - Лацио              - 0:0
Удинезе - Салернитана - 0:0  
Интер - Специя              - 3:0 
Сасуоло - Лече              - 1:0

В понеделник:
Рома - Кремонезе
Сампдория - Ювентус