0

Н осителят на трофея от последното издание на Купата на африканските нации - Алжир, отпадна още в груповата фаза на настоящия турнир. 
"Пустинните лисици" се нуждаеха от задължителна победа в мача с Кот д'Ивоар, за да продължат на 1/8-финалите, но вместо това допуснаха загуба с 1:3. Така Рияд Марез, Райс М'Боли и компания завършиха на последно място в група "Е" с едва една точка и един отбелязан гол. "Слоновете" пък финишираха на първото място.

Франк Кесие (22), Ибрахим Сангаре (39) и Никола Пепе (54) дадоха много удобен аванс на Кот д'Ивоар и едва след това алжирците се разиграха. Рияд Марез пропусна дузпа в 60-ата минута, а в 73-тата Софиан Бендебка все пак върна едно попадение.


На 1/8-финалите Кот д'Ивоар ще играе срещу друг от големите фаворити за трофея - Египет. Алжир пък си тръгва безславно от Камерун, въпреки че бе сочен за един от най-големите фаворити за трофея.

Футболистите на Екваториална Гвинея пък продължиха с отличното си представяне. Отборът се класира за осминафиналите след победа с 1:0 над Сиера Леоне. За тях това е трето участие на турнири и за трети път преодоляват груповата фаза. Те завършиха на второ място в група Е. Сиера Леоне остана трети и отпадна от турнира.

Единственото попадение в мача реализира халфът Пабло Ганет в 34-ата минута. 
Сиера Леоне имаше нужда от точка, за да продължи напред като един от най-добрите трети, но не стигна до гол.