0

Т реньорът на Барселона Шави Ернандес се надява Лионел Меси да се върне в клуба. Аржентинецът напусна Барса миналото лято, като премина в ПСЖ. Договорът му с френския клуб изтича през 2023 г., а преди няколко дни президентът на Барса Жоан Лапорта заяви, че ще направи „каквото трябва“, за да върне Меси на „Камп Ноу“.

Шави години наред бе съотборник на Меси, като в този период Барса спечели всички възможни трофеи. Попитан за евентуално завръщане на звездата, треньорът отговори: „Иска ми се времето на Меси в Барслона изобщо да не беше свършвало. Мисля, че той заслужава втори престой тук. Иска ми се да е така. Ако въпросът е дали искам да се върне, отговорът ми е „категорично да“. Но това е утопия за момента, може да стане догодина.“

Шави остана доволен и от привличането на поредния нов футболист – защитника Жул Кунде от Севиля.

„Щастлив съм, че вече е при нас, той е страхотен трансфер“, заяви треньорът.

Относно критиките, че Барса привлича играчи, въпреки че има финансови проблеми, треньорът отговори: „Подписваме с футболисти, но без да нарушаваме правилата. Трябва да имаме по двама играчи на всяка позиция, защото има контузии през сезона.“

Шави заяви, че клубът ще продава играчи до края на трансферния прозорец. Треньорът е доволен от подготовката на тима и контролите, като допълни, че има вариант Барселона да играе в схема 3-4-3.

„Да, формацията 3-4-3 е възможност за нас и може да бъде използвана. В момента имаме добро усещане. Подготовката е добра, усещанията за позитивни. На прав път сме. През новия сезон трябва да печелим трофеи, това е целта“, каза още Шави.