0

Ж естоко е неприятно е да си треньор на Барселона, изпъшка сегашният наставник Шави Ернандес, който миналата седмица шокира с изявлението, че през лятото си тръгва.

„Това е жестоко и неприятно, карат те да се чувстваш безполезен всеки ден. Пеп (Гуардиола), Валверде ми го казаха, видях как се мъчи и Луис Енрике“, сподели пред журналистите легендарният халф на каталунците. „Тук имаме проблем що се отнася до изискванията. И никак не е хубаво, рселона
"Това е жестоко и неприятно. Карат те да се чувстваш безполезен всеки ден. Пеп, Валверде вече ми каза, видях Луис Енрике да страда... имаме проблем по отношение на изискванията. Не се радваме и наслаждаваме, във всеки момент се бориш на живот и смърт – жестоко е“, изплака Шави, без да посочва конкретно дали става дума за публиката, за медиите или за ръководството на клуба на живота му.

"Когато съм се появявал тук (пред журналистите), винаги съм казвал това, което мисля“, продължи той. „Но ако кажа, че отборът е в процес на изграждане, ще ме унищожите. Ако кажа, че днес не сме като Барса от 2010 г., също има критики. Каквото и да правя, има критики. 

Нищо не ми помага – нито спечелването на Ла Лига с 14 точки пред Реал Мадрид, нито спечелването на Суперкупата, нищо – става въпрос за средата, клуба, изискванията, за моята личност, и оттам чувството ми, че трябва да напусна“, спря се на условията в Барса Шави.

Той предрече, че същото ще се случи и с неговия наследник на поста: „Същото нещо ще се случи и с него. Това е проблем. Бих му казал да бъде себе си и да не се оставя да му повлияят. Моята мечта беше да тренирам Барселона и да печеля, и да играя добре футбол. Горд съм, съвестта ми е чиста.

Вярвах до последно. окончателно. Моят съвет към наследника ми би бил да се радва и наслаждава (начело на Барса), но е невъзможно“, отрони Шави.

Той обаче добави, че не изключва възможността някой ден отново да се върне като треньор на Барселона: „Не изключвам да се върна. Клубът ще ме има, когато се нуждае от мен.“