0

Г ерманският национал и капитан на Манчестър Сити Илкай Гюндоган е на косъм от договор с Барселона, съобщава испанската преса. 

„Изглежда много добре“, бяха думите на член на щаба на Шави Ернандес, когато AS го попита за възможността германският полузащитник да се присъедини към каталунския клуб.

Самият Гюндоган, който брои часовете до края на месеца, когато изтича договора му със Сити, иска колкото се може по-бързо да уреди сделката с каталунците, за да се отдаде на спокойствие на летен отдих.

Пеп Гуардиола до последно не губеше надежда да го запази – миналата седмица  клубът му направи още по-добра оферта като срок и пари, но халфът се оказа твърдо решен да смени отбора си.

Тази сряда обаче обратът беше впечатляващ - играчът, чрез своя агент, се свърза с клуба, за да научи за шансовете на клуба да приключи сделката преди 30 юни. 

От Барса му бяха дадени всички гаранции в света, че ще бъде изпълнено в рамките на планирания срок. Каталунците са си поставили за цел да картотекират играча следващата седмица. 

Ще му бъде предложен договор за 3 сезона, той може да бъде развален само от клуб, готов да плати 500 милиона евро, колкото е клаузата за разтрогването му.

От клуба категорично отрекоха днес играчът да е преминал медицински прегледи в Германия.

С Гюндоган треньорът на каталунците Шави си осигурява истинско универсално бижу в халфовата линия, способен да изпълнява различни функции в средата, както и възможност да дава по-често почивка на Педри, играч, който е много податлив на контузии.