0

Петима играчи от настоящия състав не влизат в плановете на треньора на Барселона Шави и за тях ще се търси изход през зимния трансферен прозорец, съобщава „Ас“. Това са Филипе Коутиньо, Луук де Йонг, Сержиньо Дест, Юсуф Демир и Самюел Юмтити.

Коутиньо е най-фрапантният случай за пълно фиаско в трансферната политика на каталунците – играчът, струвал 135 милиона евро през 2018 г., който е и с една от най-високите заплати (22 млн. Евро на година), изобщо не е титуляр, няма никакъв принос и не влиза в краткосрочните или средносрочните планове на треньора.

Напускането му се представя като най-доброто решение за облекчаване и фонд заплата на клуба. С договор до 2023 г., в момента бразилският нападател е по-скоро проблем, отколкото решение. Затова неговото освобождаване още тази зима – като продажба или наем, би се считало за безпрецедентен успех.



Десният бек Сержиньо Дест, от когото се очакваше да стане новият Дани Алвес, показа големи колебания и от януари на мястото му се завръща самият Алвес. Според последните информации от Байерн Мюнхен проявяват интерес към него, сума между 15 и 20 милиона евро ще се счита за добър бизнес.

За младия австриец Юсуф Демир Барса е включила клауза – да плати 10 млн. Евро на Рапид Виена при 10 мача с първия отбор. Определено тя няма да бъде задействана след само 72 мин.

Луук де Йонг е пример като професионалист и работата му в тренировките е безупречна. Шави е много доволен от своята отдаденост и жертва, но националът на Нидерландия не е нападателят, от когото Барселона има нужда. Най-доброто решение за клуба е продажбата или отдаването му под наем през януари.

Самюел Юмтити е жертва на собствените си грешки. Неговият инат да не оперира лявото си коляно преди три години го доведе до задънена улица днес. Макар и един от най-високите централни защитници в състава, той е последен на опашката за игрово време със само един мач за сезона.