0

Т ази вечер в Париж ще има среща на двама човека, които не могат да се гледат - Насер Ал-Хелаифи, шеф на ПСЖ и Флорентино Перес, президентът на Реал Мадрид. Както е известно, утре двата отбора излизат един срещу друг в първи 1/8-финал на Шампионската лига във френската столица, а по протокол предната вечер домакините трябва да заведат на вечеря гостите си. 

Ал-Хелаифи ще заведе Перес в ресторант Guy Savoy, който беше отличен за най-добър през 2020 г. Разположен е на последния етаж на Парижкия монетен двор - архитектурен бисер, построен през 1776 г. и сега е превърнат в музей. Ресторант Guy Savoy има 3 звезди „Мишлен“, а звездните му ястия включват картофи с хайвер и яйчен сабайон, супа от артишок с трюфел и пармезан или бриош с масло от трюфели, както и специална селекция от сирена. Цената на дегустационното меню за двама и което включва 18 ястия, е на цена от 1104 долара.
Ясно е, че двамата не могат да се понасят по две точки. Едната е бъдещето на Килиан Мбапе. Смята се, че френската мегазвезда ще подпише с Реал Мадрид през лятото, когато ще е свободен агент. Отделно от това Ал-Хелаифи и Флорентино Перес са на противоположни гледни точки за създаването на Суперлига. Испанецът е за отделяне от УЕФА, докато арабинът държи на всяка цена настоящият формат на най-комерсиалния турнир да се запази.