0

Л удогорец заслужаваше много повече от двубоя срещу Бетис, заяви старши треньорът на разградчани Анте Шимунджа след поражението с 0:1 в мач от група С на Лига Европа. Така "орлите" останаха втори и срещата с Рома в Рим ще бъде решаваща за бъдещето им в евротурнирите. 

"Ако гледаш статистиката, ще си кажеш, че грешният отбор е спечелил. Много съм доволен от играчите ни и вярвам, че заслужавахме повече от този двубой. Не бяхме ефективни пред гола, въпреки че имахме много ситуации и можехме да имаме сериозно предимство след първите 45 минути. Всички обаче дадоха максимума. Това е футболът", каза Шимунджа в интервю за MAX Sport.

"Мачът с Рома ще бъде определящ за второто място. С точка днес щяхме да бъдем в по-добрa ситуация, но приемаме и тази такава, каквато е. Ще дадем всичко по силите ни в Рим".

Наставникът на Бетис Мануел Пелегрини остана доволен от минималния успех с 1:0, с който испанците си осигуриха първото място в групата.  

„Видяхме две различни полувремена. През първото нямаше интензитет в играта ни. През второто започнахме да играем по-добре, да функционираме по-добре и контролирахме мача.”, сподели той

„Беше много лесно на полувремето. Казах на играчите - или сменяме нашето поведение и подход или ще изгубим мача. Мисля, че футболистите отговориха добре. През първото полувреме футболистите на Лудогорец стигаха лесно до наказателното ни поле. Тръгваме си с трите точки, което беше нашата цел. За нас беше важно да се класираме първи”, каза още той.