0

Н е вярвам, че това е толкова груб двубой за толкова много картони. Трябва да питате някой друг за това. Картината показа всичко. Манталитетът ни не е да се ритаме. Това каза треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа за съдийството при загубата 2:4 от Динамо в Загреб. Френският рефер Беноа Бастиен изгони трима футболисти на „орлите“ - Янков (още в 17-ата мин. За 2 жълти картони), Рик (в 73-ата, също за 2 жълти картона) и Ян Карничник (86-ата с директен червен).

Словенският треньор обяви представянето на неговите момчета за добро.

„Направихме грешки, но имахме и добър шанс преди това. Разполагаме с някои млади състезатели, които не са играли на това ниво. Видяното от мен е едно добро представяне от Лудогорец“, каза Шимунджа след мача.

„Най-важното за мен е, че искаме да играем, но грешките се случват. Нормално е. Пропуските при опитните са нещо доста по-различно. 

През първото полувреме бяхме добре в защита, въпреки че допуснахме голове. Трябваше да се запазим психически, защото те правеха контри. Така падна и третият им гол. 

Всеки може да има лош мач. Пак бих застанал зад решенията, които взех. 

Искам да печелим и да влезем в групите на Лига Европа. Не съм доволен, че няма да играем в Шампионската лига“, призна Шимунджа.

За евентуалното отлагане на мача с Левски от Първа лига през уикенда, словенецът бе лаконичен: „Има хора, които ще решават дали двубоят с Левски ще бъде отложен." 

Изказвания след мача-реванш от третия квалификационен кръг в Шампионската лига между Динамо Загреб и Лудогорец (4:2):

Кирил Десподов, който вкара двата гола за Лудогорец, бе далеч по-самокритичен и емоционален. "Трудно се говори след такъв мач. Преди почивката отстъпихме, не бяхме достатъчно креативни. При третия гол имаше индивидуална моя грешка, когато загубих топката и те направиха контра.

Радостно е, че с човек по-малко играхме като равен с равен. Мачът дори можеше да отиде в съвсем друга ситуация, ако бяхме реализирали за 3:3.

Не искам да говоря за съдията, но днес и в Разград той беше техният 12-ти играч. Явно реферът искаше да стане така. Подигра се с Лудогорец.  

В двата мача надиграхме Динамо. Показахме характер, горди сме, раздадохме се. Понякога нещата не се получават така, както искаме.  

Трябва да бъдем по-търпеливи и да бъдем заедно. Този отбор има бъдеще. Не трябва да се разправяме кой каква грешка е направил, а да бъдем като юмрук.

Ще направим всичко, за да влезем в Лига Европа. Първо трябва да се отърсим изцяло от този мач. Последните две години нямаме победи в Лига Европа и това нещо ни липсва.

Контузията ми беше отдавна. Готов съм от доста време. Не съм в добра форма, трябват ми повече игрови минути. Дадох всичко от себе си днес и ще продължавам да го правя."