0

Т реньорът на Лудогорец Анте Шимунджа отбеляза, че почивката покрай отложения мач с Левски в Първа лига е подействала благоприятно на отбора преди плейофа за Лига Европа срещу Жалгирис.

„Починахме, успяхме да направим добри тренировки, защото имахме малко повече време, отколкото преди. Ментално смятам, че сме на много високо ниво, защото след като  направихме подробен анализ, видяхме къде са нашите грешки”, отбеляза словенецът.

„В момента мислим за мача в четвъртък. Не мислим толкова напред. Не можем да направим втора или трета стъпка, преди да направим първата“.

Шимунджа разкри, че добрата новина е възстановяването на Каули Оливейра и Клод Гонсалвеш.

„Тази новина е добра не само за отбора, а и за клуба“, каза Шимунджа.

„Знам кога Лудогорец е играл с Жалгирис. Сега те са тотално различен отбор. У дома играят на изкуствен терен. Утре очаквам много труден мач. 

Те искат да играят с много бързи контраатаки, когато играят като гост. В този сегмент от футбола трябва да сме много внимателни. Те имат някои слабости и ще се опитаме да се възползваме от тях.

Във всеки мач ние влизаме с манталитет на победители. Няма мач, който да свърши след едно полувреме. Искаме да започнем много здраво. Без да имаме тактическа култура, не можем да изиграем нито един мач. 

Трябва да сме много умни, трябва да сме дисциплинирани в мача и трябва да изградим мача от първата до последната минута. Искаме да играем както Лудогорец може да играе, основните идеи и принципи трябва да останат същите“, завърши Шимунджа.