0

Ф утболните анализатори в Англия, сред които Алън Шиърър, Джейми Карагър и Йън Райт, изригнаха срещу дузпата, с която Ливърпул пречупи Нюкасъл в мач от 20-ия кръг на Висшата лига.

Легендите изляха гнева си срещу Диого Жота. Португалецът преодоля вратаря и остана сам срещу празната врата, но реши да падне след минимален контакт с Мартин Дубравка. От бялата точка Мохамед Салах подпечата успеха с 4:2 на „червените“.

Големият нападател на Нюкасъл Алън Шиърър определи действията на Жота като „ши*ан позор“. 

„Да паднеш нарочно за дузпа, вместо да вкараш на празна врата! Вече съм видял всичко!“, добави Йън Райт в социалната мрежа Х (преди Туитър - б.а.).

„Нямаше никаква нужда да пада. Просто трябваше да продължи. Контактът бе минимален и не мисля, че той бе причината да падне. Той просто трябваше да вкара“, коментира пък бившият защитник на мърсисайдци Карагър.

Интересното е, че Салах, за когото това бе последен мач за Ливърпул, преди да се присъедини към националния отбор на Египет за участието в Купата на Африка, записа престижно постижение. Нападателят вече е замесен в повече от 20 гола. От началото на сезона той има 14 попадения и 8 асистенции. Така стана едва третият играч в историята на Висшата лига с участие в поне 20 гола в седем поредни кампании. Преди него това са правили само Тиери Анри и Хари Кейн.

Салах също така стана петият футболист във Висшата лига с поне 150 гола за един клуб. Другите са Тиери Анри (Арсенал), Уейн Руни (Манчестър Юнайтед), Серхио Агуеро (Манчестър Сити) и Хари Кейн (Тотнъм).