0

С еверномакедонският шампион Шкупи шокира, след като се добра до равенство 2:2 в гостуването си на хърватския гранд Динамо Загреб от втория предварителен кръг на Шампионската лига. Съставът от Скопие показа солидна игра и много хъс. Както е известно, един от тези два отбора ще се изправи срещу Лудогорец в третия предварителен кръг, стига и българският шампион да стигне до тази фаза. Това до голяма степен бе гарантирано с успеха с 3:0 в първия мач с Шамрок Роувърс.

Шкупи дори пръв откри резултата в мача с гол на бразилеца Кевен 25-ата минута. Динамо обаче реагира и първо успя да възстанови равенството в 44-ата минута чрез Ариян Адеми, а след това в 86-ата минута домакините стигнаха и до пълен обрат с гол на Бруно Петкович.

И когато изглеждаше, че хърватите са си осигурили успеха, в 89-ата минута гостите се добраха до ново изравняване за крайното 2:2 с попадение на Реналдо Сифъс. Всичко ще се решава в реванша в Скопие. Той ще се проведе на 26 юли.

След мача феновете на Динамо бяха бесни. Те поискаха остваката на треньора Анте Чачич.  „Какъв експерт имаме като треньор и си прекарахме добре. Ако беше Биелица, щяхме да спечелим този мач с шест гола разлика.“ „Срамно е, че подценихме съперника. И глупавият човек щеше да разбере. Голяма нула за играта и ангажираността.” „Сменете треньора преди да е станало твърде късно. Всички ще съжалявате по-късно." „Смешно, трагикомично“, бяха част от коментарите на привържениците.

Останалите резултати от ШЛ
Пюник – Дюделанж 0:1
Карабах – Цюрих 3:2
Жалгирис – Малмьо 1:0
ЛУДОГОРЕЦ – ШАМРОК 3:0
Мидтиланд – АЕК Ларнака 1:1
Линфийлд – Бодьо/Глимт 1:0