0

Ш лагер от УЕФА за Лудогорец: Четвъртият съдия на реванша с Андерлехт е с култова фамилия, главният е германски даскал със скандални прояви на Мондиала

Елитният германски рефер Даниел Зиберт ще ръководи реванша от плейофа в Лигата на конференциите между отборите на Андерлехт и Лудогорец.

Двубоят е в четвъртък от 19.45 часа в Брюксел. Първата среща в Разград завърши 1:0 за Лудогорец.

Помощници на рефера ще са неговите сънародници Ян Зайдел и Рафаел Фолтин. Във ВАР стаичката са назначени Сьорен Щоркс и Паскал Мюлер, също от Германия.

Четвърти съдия е Даниел Шлагер (Германия).

Даниел Зиберт е учител по професия и е сред най-добрите германски съдии. Той ръководи един от най-дискусионните мачове на Световното първенство в Катар между Уругвай и Гана. 

Уругвай спечели с 2:0, но отпадна в груповата фаза, а решението на Зиберт да не отсъди дузпа в полза на "урусите" в самия край на мача предизвика гнева на играчите, които си позволиха агресивно поведение срещу съдията, заради което по-късно понесоха санкции от ФИФА. 

Но най-скандалното бе, че той добави по 10 минути към всяко полувреме, така другият мач от групата, решаващ за класирането в елиминациите – Португалия срещу Южна Корея, завърши много по-рано. 

Статистиката сочи, че този сезон Зиберт показва средно по 4,4 жълти картона на мач в Първа Бундеслига (свирил е 10), но в Шампионската лига е вдигнал още повече летвата - средно 6,5 жълти картона на мач (има 2).

В Европа е отсъдил 1 дузпа за домакините и нито една за гостуващия тим.