0

М ного необичайно мобилизираха своите любимци феновете на Барса преди 1/4-финалния реванша с ПСЖ на Олимпийския стадион в каталунската столица.

Левандовски, Гюндоган и съотборниците им се свиваха в недоумение и ужас в автобуса на път към стадиона, докато собствените запалянковци го бомбардираха с факли и камъни, съобщи „Марка“.

Те бяха объркали напълно мишената в стремежа си да стреснат съперника, като крещяха „Fu_k PSG!” и "Винисиус, умри!" по адрес на бразилския нападател на Реал Мадрид.

При пристигането на автобуса с играчите на "блауграна" към стадион "Монтжуик", част от най-радикалните фенове на Барселона хвърляха по пътя му факли и предмети във футболна версия на „приятелски огън“.
Няма информация поради каква причина погледите на ултрасите са били толкова замъглени, че да не различат цял рейс.

Една възможна причина може да е плътната димна завеса от димките и ракетите.

Вече на излизане от автобуса преди да влязат в тунела към съблекалните младите играчи на Барса Марк Гиу и Иняки Пеня коментираха с усмивки пред репортерите случващото се: „Мисля, че помислиха, че е на ПСЖ (автобуса), сигурен съм, че помислиха, че е на ПСЖ!“, повтаряше нападателят, цитиран от „Марка“.

Иначе Барса, която взе аванс от 3:2 в първия двубой в Париж, поведе и в реванша с гол на Рафиня още в 12-ата мин. Но в 29-ата мин. домакините останаха с 10 души, след като реферът изгони с директен червен картон уругвайския защитник на Барса Араухо, фаулирал останалия сам Баркола.

Треньорът Шави веднага извади от игра младия Ямал, който асистира за гола на Рафиня, и пусна централния защитник Иниго Мартинес да запълни дупката, оставена от Араухо.

С човек по-малко каталунците пуснаха изравнителен гол в 40-ата минута, отбелязан от бившия им нападател Усман Дембеле от пас на Баркола. При този резултат дойде почивката между полувремената.

В другия реванш тази вечер в Дортмунд местната Борусия вече водеше с 2:0 на полувремето срещу Атлетико (1:2 в Мадрид), и общо 3:2.

В началото на вторите полувремена, обаче, настъпиха промени, които временно изравниха везните и в двата мача. В Дортмунд Хумелс си вкара автогол и общият резултат от двата двубоя стана 3:3.

В 64-ата Кореа дори изравни 2:2 в реванша, но Борусия стъпи здраво на педала и за 3 мин. резултатът от мача стана 4:2  с головете на Фюлкруг (71) и на Забицер (74).

На "Монтджуик" пък Витиня с нисък остър шут в 54-ата мин. изведе ПСЖ напред 2:1 срещу Барса за общо 4:4 към този момент. Каталунците, изнемогващи с 10 души, бяха покосени от трети гол - на Мбапе от дузпа в 61-ата мин., който ги изправи пред елиминиране от турнира.

Очаквайте подробности!