0

В ратарят на Милуол Матия Шаркич почина на 26-годишна възраст.

Футболната асоциация на Черна гора, съобщи, че Шаркич е починал внезапно в събота сутринта, като местните медии съобщават, че той е колабирал в апартамента си в курорта Будва.

Роденият в английския град Гримзби Шаркич, национал на Черна гора, се присъедини към „лъвовете“ от Чемпиъншип от Улвърхемптън през август 2023 г. и записа 33 мача през миналия сезон.

За последно той игра за страната си при приятелска загуба с 2:0 от Белгия на 5 юни.

Описан като "вечно усмихнат човек", от федерацията на Черна гора написаха: „Преждевременната му смърт причини голяма болка на семейство Шаркич“.

От клуба му Милуол обявиха, че са "напълно опустошени".

„Всички в клуба изпращат своята обич и съболезнования на семейството и приятелите на Матия в този изключително тъжен момент“, казаха те.

Той е бил в крайбрежния черногорски град Будва, когато е колабирал, докато е бил с приятели в апартамент в събота сутринта.

На мястото веднага е извикана линейка, но опитите да бъде спасен животът му са се провалили. Матия починал около 6.30 сутринта местно време.

Освен Милуол, клубове от Висшата лига и Чемпиъншип побързаха да публикуват собствените си съболезнования след шокиращите новини.

Матия Шаркич е роден в Англия, в Гримсби, Линкълншър. Той има брат близнак Оливер, с когото играеше по време на престоя си във футболната школа на Андерлехт.

Баща им Боян Шаркич е черногорски дипломат, който от октомври 2017 г. е посланик на страната в Европейския съюз. Преди това е бил посланик в Обединеното кралство и в Белгия. Майка му, Натали Шаркич-Тод, работи в европейска медийна мрежа.