0

П алмейрас спечели Суперкупата на Бразилия след невероятно шоу и победа с 4:3 над Фламенго на стадион „Мане Гаринча“. Двубоят определено ще остане в историята като един от драматичните в бразилското първенство.

Фламенго поведе в в 25-ата минута на мача. Рафаел извърши грубо нарушение в наказателното пере и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Габриел Барбоса, който стреля в долния десен ъгъл и не остави шансове на бразилския национал Уевертон. В 38-ата минута Пламйерас възстанови равенството. Рафаел Вейга получи пас в наказателното поле и с удар в долния десен ъгъл се разписа. Дълбоко в добавеното време на първата част Габриел Менино изстреля топката от около 25 метра в горния десен ъгъл и остави вратаря на Фламенго безпомощен.

Само 6 минути след началото на втората част Евертон Рибейро пусна към Габриел Барбоса, а той с хубав удар в долния лвя ъгъл възстанови равенството. Стигна се до бърза размяна на голове. В 58-ата минута Палмейрас също получи дузпа, след като Евертон Рибейро игра с ръка в наказателното пол и Рафаел Вейга превърна 11-метровия наказателен удар в гол. Само три минути по-късно се стигна до ново равенство. Аиртон Лукас намери Педро, който с прекрасен удар с пета се разписа за 3:3. В 74-ата минута отскочила топка падна в краката на Габриел Менино, който я изстреля и с хубав шут в горния ляв ъгъл оформи крайното 4:3 в полза на Палмейрас.

Това е първа Суперкупа за Палмейрас в цялата историята на клуба. Двубоят за този трофей се провежда от 33 години.