0

А нтонио Конте почти сигурно ще бъде новият треньор на Милан от лятото, твърди трансферният гуру Лука Момблано. В последните дни се появиха доста слухове, че „росонерите“ се интересуват от възможността да назначат този специалист начело, като сега се твърди, че той е казал „да“ на това предложение.

Съветникът на Милан Златан Ибрахимович е говорил лично с Конте, за да го убеди да приеме предложението на „росонерите“. Впоследствие и шефовете от „Ред Бърд“ също са се свързали със специалиста, за да представят и конкретната си оферта, която той е приел.

По този начин Конте ще замени начело на Милан настоящия наставник Стефано Пиоли. 58-годишният специалист изведе „росонерите“ до титлата преди две години, но през този сезон отборът е колеблив в представянето си и това е убедило шефовете, че е време за промяна.

Конте пък за последно бе начело на Тотнъм, но се раздели с клуба по взаимно съгласие през март 2023-а година. Ако застане начело на Милан, той ще е водил и трите италиански гранда, след като преди това спечели 3 пъти Скудетото с Ювентус и веднъж с Интер. Наставникът изкара и две години начело на националния отбор на Италия, пише gong.bg.