0

М анчестър Юнайтед се интересува от трима нападатели преди зимния трансферен прозорец. Според Фабрицио Романо, англичаните искат да формализират трансферите на крилото на Борусия Дортмунд Дони Мален, Сера Гуираси от Щутгарт и Тимо Вернер от РБ Лайпциг.

24-годишният Мален отбеляза 6 гола в 23 мача този сезон, 27-годишният Гуираси - 19 попадения в 16 срещи, 27-годишният Вернер отбеляза 2 гола в 14 двубоя.

В 18-те кръга на Висшата лига досега "червените дяволи" са отбелязали едва 18 гола - заемат осмо място в класирането с отрицателна голова разлика.

Вчера президентът на компанията Ineos Group сър Джим Ратклиф, заклет привърженик на Юнайтед, финализира сделката за закупуване на 25 процента дял в клуба. Бе обявено, че той ще се заеме с футболните операции на Юнайтед.

В "Сън" се добавят още 5 имена на футболисти, които биха подсилили отбора. Начело в списъка е голаджията на Наполи Виктор Осимен, който ден преди сделката на Ратклиф с Юнайтед, продължи договора си с Наполи. Без пари още през януари може да бъде върнат вратарят Давид де Хеа на фона на неубедителните игри на Онана и предстоящото му отсъствие за Купата на Африка. Другите са халфът на Барса Френки де Йонк, крилото на Байерн Серж Гнабри и централният защитник на Спортинг Лисабон Гонсало Инасио.