0

Е дин от най-силните трансфери на Арсенал от лятото – на централния нападател Габриел Жезус, е напът да се превърне в най-големия кошмар за феновете на „артилеристите“, които са лидери във Висшата лига.

Бразилският национал рискува да остане извън играта цели 3 месеца, според „Сън“. Той днес трябва да лети от световното в Катар до Великобритания, за да го прегледат докторите на „топчиите“.

25-годишният Жезус е извън игра за около четири седмици, той вече напусна лагера на Бразилия на Световното първенство.

Според sportv, ако нападателят в крайна сметка се нуждае от операция, той ще бъде извън терена поне за следващите три месеца.

Това ще дойде като жесток удар върху надеждите на Арсенал за титлата, тъй като Жезус е неразделна част от неочакваната от специалистите атака на Артилеристите към първото място в Премиершип.

Тази контузия може да ускори трансферните планове на Арсенал за подписване на нов нападател през януари.

В момента Еди Нкетия е единственият друг чист централен нападател в клуба. И въпреки че той беше надеждна резерва на Габи Жезус, има сериозни въпросителни дали е готов да бъде титуляр и основен нападател.

Известният журналист Пиърс Морган, заклет фен на Арсенал, смята, че Мемфис Депай е едно добро решение.

Проваленият в Ман Юнайтед нидерландец сега играе главна роля на Световното първенство под ръководството на Луис ван Гаал. Той вкараа първия гол за победата с 3:1 над САЩ и класирането на четвъртфиналите.

След мача Пиърс каза: „Арсенал трябва да подпише с Мемфис през януари. Толкова добър играч е, и би работил добре в предни позиции с Жезус“.

Ако Жезус изгори за дълго, това ще забави подобно партньорство, но Депай би дал на Микел Артета огневата мощ, от която се нуждае, за да се опита да запази преднината от пет точки в момента.

Арсенал сега има 37 точки след 14 мача, „топчиите“ могат да подобрят клубния си рекорд по точки.

Което пък припомня, че и историята е на тяхна страна - само ЕДИН отбор не е успял да спечели Висшата лига, след като е спечелил толкова точки на този етап, натърти в. „Сън“.