0

С елекционерът на германския национален отбор Юлиан Нагелсман се изсмя на твърденията, че е предимно треньор, който работи пред лаптопа, а не на терена.

"Понякога дори забравям паролата на компютъра си. По принцип съм много аналогов", каза той на конференцията Digital X в Кьолн.

У нас, за сведение на хер Негелсман, има треньор, на когото викат Лаптопа – емблематичният Костадин Ангелов, който в момента е в школата на ЦСКА.

Колкото до това как иска да бъде наричан от своите играчи, 37-годишният бивш старши на Хофенхайм, Лайпциг и Байерн Мюнхен поясни, че харесва обръщението "мистър".

"Като цяло всеки от играчите ме нарича, както му харесва. Бих казал, че 95% ме наричат „тренер”, но тези, които играят в Италия или Испания, ме наричат „мистър”. Честно казано, намирам това за най-доброто", усмихна се той.

Нагелсман също използва конференцията, за да се изкаже в подкрепа на намаляването на сегашната 40-часова работна седмица на 35-часова във всички индустрии, като всяка допълнителна работа над тези часове да е освободена от данъци.

"Вярвам, че трябва да има стимули да се радваме да ходим на работа", каза той.