0

Н ад 15 000 тифози в синьо-черните цветове на любимата Аталанта преживяха незабравима нощ по улиците на Бергамо при победата с 3:0 над Байер Леверкузен на финала на Лига Европа.

Дори дъждът спря в Бергамо малко преди началото на мача в Дъблин, а центърът на града, затворен за движение, се изпълни с фенове.

Мнозина се събраха на „Пиаца Виторио Венето“, пред двата огромни екрана тифозите избухнаха при всеки от трите гола на Лукман, а след последния съдийски сигнал шоуто в Бергамо започна с пълна сила.

Въпреки, че броят на феновете растеше и към края на мача те бяха над 15 000, не бяха регистрирани проблеми на „Пиаца Виторио Венето“ и „Ларго Порта Нуова“ благодарение на отличната организация на полицията. Това позволи да мине без инциденти празненството, украсено с факли, фойерверки, димки, дори и трактор премина триумфално по улиците на северния град, от който запалянко развяваше голямо знаме на Аталанта.

Кметът на Бергамо, Джорджо Гори, който изгледа финала от ложата на стадиона в Дъблин, избухна в своя акаунт в Instagram: «Шампиони!!! Аталанта и Бергамо на покрива на Европа!!! Благодаря ви момчета, благодаря ви президенте, благодаря ви Гасп (треньора Гасперини), вие ни подарихте емоция, която ще помним цял живот! Изключително се гордея с моя град и този фантастичен екип: никога не бих се надявал, като кмет, да преживея по-щастлив момент от този!"