0

Б айерн Мюнхен и Щутгарт не успяха да се победят и завършиха наравно 2:2 в мач от 6-ия кръг на Бундеслигата.

Баварците поведоха с гол на Матис Тел в края на първата част, но гостите изравниха чрез Крис Фюрих в 57-ата минута.

До края двата отбора си размениха още по един гол. Джамал Мусиала беше точен за баварците, но дълбоко в добавеното време Серу Гираси от дузпа донесе точката за Щутгарт. 

Байерн загуби 6 точки в последните си три мача за шампионата. Тимът на Юлиан Нагелсман е в серия от три поредни равенства, но все пак остава на върха в класирането с актив от 12 точки. Толкова имат и Хофенхайм, Фрайбург и Борусия Дортмунд. 

Вестфалци паднаха с 0:3 от Лайпциг. Щутгарт е с пет равенства и една загуба от началото на сезона и е 13-и във временното класиране.

Лайпциг пък се върна на победния път в Бундеслигата. Домакините поведоха още в 6-ата минута. След центриране от корнер топката стигна до Вили Орбан, който с глава я прати във вратата за 1:0. 

В 34-ата минутаТимо Вернер изведе Доминик Собослай, но защитник на Дортмунд се намеси навреме. 

В края на полувремето прошка от Собослай обаче нямаше. Унгарецът вкара красив гол от дистанция, за да покачи преднината на своя тим на 2:0. 

През втората част РБ Лайпциг успяваше да удържа резултата без да бъде заплашван кой знае колко от играчите на Борусия. 

Пет минути преди края на редовното време домакините подпечатаха победата си. Амаду Айдара бе изведен на добра позиция от Тимо Вернер и се разписа за 3:0.