0

Н а пазара в Англия става все по-горещо, въпреки че стартът на Висшата лига вече беше даден.

В ябълка на раздора се превърна Мойдес Кайседо от Брайтън. Преминаването му в Ливърпул уж беше сигурно, но преди два дни преговорите зациклиха. Причината – на пазара се появи нов играч. Това е Челси, който цака с по-голяма сума – 115 милиона паунда срещу предложените от „червените“ 111 млн.

Според медиите в Англия всичко вече е договорено и в следващите 48 часа националът на Еквадор ще мине медицински прегледи и ще подпише договор. Брайтън ще получи 110 млн, плюс още 5 във вид на бонуси. Сумата може и да набъбне още при определени обстоятелства.

Тези пари са рекордни за Великобритания, а Челси може да си ги позволи, въпреки че Роман Абрамович вече не собственик. От май миналата година начело на отбора е американският магнат Тод Бойли, който също не пести средства. Неговото състояние се оценява на 4,5 милиарда долара, а желанието му е отново да направи от отбора страшилище. Миналата седмица пък клубът подписа договор с компанията Infinite Athlete, чието лого ще стои на хланелките в следващите седем сезона. Във всеки един от тях в касата на клуба ще влизат по 50 милиона.

„Обикновено мениджърите на Челси получават това, което искат“, отсече след равенството 1:1 на „Стамфорд Бридж“ Юрген Клоп, който много се надяваше 21-годишният Кайседо да заиграе в Ливърпул.