0

Ш веция запази шансове за директно класиране на европейското първенство по футбол след победа с 5:0 при визитата си на Естония в среща от квалификационна група "F".

Скандинавците стигнаха до втория си успех в квалификациите по много убедителен начин. На "Льо Кок Арена" в Талин още до почивката те реализираха три гола чрез Виктор Гьокереш, Деян Кулушевски и Александър Исак.
Шведите продължиха да атакуват неуморно и през вторите 45 минути и бяха възнаградени с нови два гола. Техни автори станаха Робин Куасон и Виктор Клаесон в последния четвърт час на срещата.

С победата Швеция събра 6 точки от 4 мача и изостава с четири от лидерите Белгия и Австрия. Естония е на дъното на класирането в групата с 1 точки, колкото има и Азербайджан.

В група "I" Андора и Беларус направиха равенство 0:0 в Андора ла Вела.

Двубоят предложи много борба, но малко възможности за гол и логично завърши без победител.

Срещата ще се запомни най-вече с появата в игра в последните секунди на защитника на домакините Илдефонс Лима. За 43-годишния бранител това бе последен мач с екипа на националния отбор, за който той дебютира през далечната 1997 година. С днешната си поява той стана най-възрастният играч, участвал в мач от европейски квалификации и е един от тримата заедно с уелсеца Били Мередит и финландеца Яри Литманен, играл за националния си отбор в четири различни десетилетия, пише БТА.