0

Ш вейцария държи на думата си и почерпи Северна Ирландия с 9,3 килограма шоколад, съобщава белгийският сайт sporza.be.Футболната асоциация на Северна Ирландия скоро ще получи сладкия швейцарски подарък.

Швейцарците спечелиха група C миналата седмица с разгромното 4:0 над нашите, което ги класира директно за Световното първенство догодина в Катар.Заслуга за първото място в групата на Швейцария имат и футболистите на Северна Ирландия, удържали 0:0 срещу Италия у дома си по същото време.

Швейцарците споделиха в социалните мрежи видео, в което треньорът на националния отбор Мурат Якин опакова подаръка за Белфаст. Той трябва да пристигне до началото на декември.

Във видео, публикувано в туитър-канала на швейцарския национален отбор, е заснето как Якин подрежда шоколадите в кашон, намира адреса на Футболната асоциация на Северна Ирландия в интернет, пише “Сладки благодарности” на картичка и се подписва. След това запечатва кашона и го отнася към куриера.

Сега селекцията на Йън Бараклъф ще получи точно 9,3 килограма швейцарски шоколад, защото европейският шампион Италия не можа да отбележи за 93 минути на стадион "Уиндзър Парк" в Белфаст.

Обещанието от Мурат Якин беше направено веднага след мача с България в изблик на радост.

На тържествата след 4:0 срещу България гръмко се пя и "Sweet Caroline" в ресторанта - хитът, който е незаменим за северноирландските запалянковци по време на международните мачове.