0

П олицията в Мюнхен повиши сериозно мерките за сигурност преди мача от Бундеслигата между Байерн и Борусия Дортмунд заради предполагаема заплаха от терористична атака, съобщи агенция ДПА, позовавайки се на представител на органите на реда.

Повод за засилените мерки стана снимка с мишена, поставена върху зрителите около "Алианц Арена", която беше публикувана в петък вечерта в социалната мрежа X. Възможно е това да е направено от предполагаеми поддръжници на терористична групировка "Ислямска държава". 

Мюнхенската полиция и държавната криминална служба внимателно проучиха снимките снощи и заключиха, че няма конкретна заплаха, но решиха да увеличат присъствието на служителите на реда на и около стадион "Алианц Арена". Мачът ще започне в 19:30 часа. 

Според говорител на полицията в Мюнхен, между 300 и 500 служители на реда обикновено са ангажирани за такова дерби.

"Сега ще увеличим този брой", каза той, без да уточни колко точно души ще участват в осигуряването на сигурността.

"Ислямска държава" наскоро пое отговорност за терористичната атака срещу "Крокус сити хол" на 22 март край Москва, при която бяха убити 144 души.

Иначе, Байер Леверкузен направи късен обрат и победи гостуващия Хофенхайм с 2:1 в среща от 27-ия кръг на Бундеслигата. Така възпитаниците на Шаби Алонсо увеличиха преднината си на върха в класирането на 13 точки пред шампиона Байерн Мюнхен.

Максимилиан Байер изведе Хофенхайм напред в резултата в 33-ата минута и неговият гол изглеждаше победен, особено след като вратарят Оливер Бауман имаше изключително представяне и на няколко пъти спаси сигурни попадения на играчите на Байер Леверкузен.

"Аспирините" обаче не се отказаха и първо успяха да изравнят чрез Роберт Андрих в 88-ата минута, преди да вземат и трите точки благодарение на победния гол на Патрик Шик в добавеното време.

Байер Леверкузен вече е с 13 точки пред втория Байерн Мюнхен, който по-късно приема Борусия Дортмунд и е непобеден в 39 мача във всички турнири този сезон.

В други срещи от кръга Фрайбург победи Борусия Мьонхенгладбах с 3:0, Волфсбург спечели срещу Вердер Бремен с 2:0, докато мачовете РБ Лайпциг - Майнц 05 и Айнтрахт Франкфурт - Унион Берлин завършиха при нулево равенство.

Източник: БТА