0

,;Диего Армандо Марадона Синагра е син на аржентинската футболна легенда от мимолетната му любовна връзка с италианката Кристина Синагра. Роден в Неапол през 1986 г., той увери в интервю за „Марка“, че ако беше жив татко му щеше да вика за Наполи в днешния осминафинал срещу Барселона на ст. „Диего Марадона“.

„Единственото, в което съм сигурен е, че щеше да вика за Наполи. Той прекара добре в Барса, но това не може да се сравни с историята му тук“, каза Диего. „В Барселона имаше проблеми, сблъсък с президента, а тук той е Бог и спечели много титли. 

И отношенията му с хората бяха много по-добри в Неапол. Статуята на баща ми вътре, в съблекалнята, все още съществува, и когато играчите на Барса го видят днес, ще разберат на какъв страхотен стадион ще играят“, добави италианският син на дон Диего.

Новият треньор на Наполи Франческо Калцона, който едновременно с неаполитанците води и националите на Словакия, се хвърля директно в дълбокото – домакински мач срещу Барселона в Шампионската лига.

55-годишният Калцона беше назначен до края на сезона на мястото на уволнения Валтер Мацари.

Това е втора треньорска рокада в Наполи този сезон след уволнението на Руди Гарсия през ноември. 

"Започваме от днес, натискаме бутона за нулиране на настройките и започваме нов етап. Нямаме нужда от много думи, имаме нужда от действие точно сега, така че се захванах направо за работа“, каза Калцона пред репортери.

"Ясно е, че Барселона е силен отбор, един от най-добрите в Европа, въпреки че преминаха през няколко трудни момента. Абсолютно няма да играем за равенство. Ако Барселона се справят толкова добре, че ни принудят да играем за равенство, тогава ще им свалим шапки, но ние играем за победа", коментира Калцона.

"Президентът на клуба Аурелио Де Лаурентис не е доволен от настоящата ситуация, той ме помоли да повярвам в нашата цел, която е да продължим напред в Шампионската лига и да стигнем до четвъртото място в Серия А“, каза целите пред него новият треньор.

Колегата му от Барселона Шави Ернандес, който напуска поста след края на сезона, увери, че е смъкнал напрежението от плещите си преди срещата на ст. „Диего Марадона“ в Неапол.

Според легендарния халф на каталунците мачът с Наполи е възможност за тима да покаже какво може.

"Има вълнение, надежда и мотивация да продължим напред към четвъртфиналите. Има идеален сценарий за изиграването на добър мач и класирането напред", коментира Шави Ернандес.

"Ние сме във фазата на осминафиналите, а не сме били тук от две години, така че това е момент, на който да се насладим и да се състезаваме", добави испанският специалист, който не очаква смяната на треньорския пост в Наполи да бъде в полза на неговия тим.
"Те смениха треньора часове преди мача и вероятно имат своите причини. Не е лесно да се подготвиш за двубой по този начин. Не мисля, че ние сме фаворити, а виждам два равностойни отбора.“