0

М анчестър Сити продължава защитата на трофея си от Шампионската лига, след като се класира за 1/4-финалите на турнира, побеждавайки Копенхаген на реванша в Англия с 3:1 и така с общ резултат 6:2 отстрани датчаните от турнира.

Мануел Аканджи даде аванс на "гражданите" още в 5-ата минута, когато вкара с удар от воле след центриране от контер на Хулиан Алварес. Аржентинецът също се разписа, вкарвайки с плътен удар от 15-ина метра в 9-ата минута, когато и вратарят на Копенхаген Камил Грабара допусна сериозна грешка. В 29-ата минута Копенхаген върна един гол чрез Мохамед Елионуси, който направи пробив от лявото крило към центъра и след двойно подаване с Ори Оскарсон прати топката в мрежата на Едерсон. В третата минута от добавеното време на първото полувреме и Ерлинг Холанд се разписа, вкарвайки с левия крак.

Двубоят на „Етихад“ до голяма степен послужи на хората на Пеп Гуардиола като спаринг преди ключовото гостуване на Ливърпул във Висшата лига.

Манчестър Сити започна по мечтан начин този мач, след като поведе в резултата още в 5-ата минута. Хулиан Алварес центрира от ъглов удар вляво от вратата на Копенхаген. На близката греда защитата на гостите остави Мануел Аканджи без опека и швейцарецът шутира от воле, пращайки топката в мрежата на Камил Грабара - 1:0 за Ман Сити!

Четири минути след това "Етихад" отново ликуваше! Алварес центрира от корнер вдясно от вратата. На далечната греда Родри стреля с глава, но уцели гредата. Рикоширалата топка обаче стигна до Алварес, който се движеше по диагонала от ъгловото флагче към центъра на терена. Той бе оставен без опека и от десния ъгъл на наказателното поле стреля с десния крак. Камил Грабара сгреши фатално и допусна топката да го преодолее за 2:0 в полза на "гражданите"!

Хората на Пеп Гуардиола продължиха да притискат гостите от Дания в търсене на трети гол, който изцяло ще реши изхода от срещата и ще осигури на "гражданите" място на 1/4-финалите на Шампионска лига. 

Въпреки това, Копенхаген се върна в мача, след като в 29-ата минута осъществи бърза контраатака. Топката стигна до Мохамед Елионуси, който тръгна на пробив от левия фланг към центъра на терена. Стигайки до границата на наказателното поле, той подаде на Ори Оскарсон. Той с пета върна топката към нахлулия в наказателното поле Елионуси и десетката на "лъвовете" вкара гол в мрежата на домакините!

В третата минута от добавеното време на първото полувреме Родри намери Ерлинг Холанд в наказателното поле. Срещу норвежеца имаше двама защитници, но той успя да си спре топката с десния крак и да я нагласи на левия, с който я прати в долния ляв ъгъл на вратата на Копенхаген и така отново покачи разликата в меча на 2 гола!

През второто полувреме темпото на мача спадна драстично на фона на резултата, който удовлетворяваше Манчестър Сити, а Копенхаген нямаше как да се противопостави на много по-класния си съперник.

В 66-ата минута защитата на Сити проспа една ситуация и допусна топката да стигне до Магнус Матсон след пас на Елионуси, но шутът на резервата попадна право в обятията на Едерсон, но в ситуацията имаше засада. 

Последваха минути, в които домакините отново си върнаха притежанието на топката, а Пеп Гуардиола направи редица промени, изваждайки от игра по-важните си футболисти, за да ги запази за предстоящото изключително важно гостуване на Ливърпул от Висшата лига. 

В добавеното време на мача Ман Сити уцели гредата, след като Рико Люис получи топката фронтално срещу вратата. Той стреля, топката рикошира в крака на Денис Вавро и срещна напречната греда. 

В крайна сметка, повече попадения не паднаха и актуалния носител на трофея от Шампионската лига се класира безпроблемно за 1/4-финалите в турнира.

Ман Сити – Копенхаген 3:1 (Общ резултат: 6:2)

1:0 Мануел Аканджи (5'), 2:0 Хулиан Алварес (9'), 2:1 Мохамед Елионуси (29'), 3:1 Ерлинг Холанд (45' + 3')