0

Ф ил Фодън отбеляза два гола, а Кевин Де Бройне направи голямото си завръщане след лечение на контузия и Манчестър Сити разгроми Хъдърсфийлд с 5:0 в мач от третия кръг от турнира за Купата на Футболната асоциация на Англия (ФА).

Сити пусна голяма част от титулярите и си плати за това, тъй като шампионите загубиха Мануел Аканджи още през първото полувреме. 

Хъдърсфийлд, който е малко над зоната на изпадащите във втора дивизия, изостана в резултата в 33-та минута, когато Фодън изпрати топката в мрежата от малък ъгъл. Хулиан Алварес вкара втория гол само четири минути по-късно, а Кевин Де Бройне влезе като резерва в 57-та минута.

Сити реализира третия гол само минута по-късно, когато Оскар Боб опита да намери белгиеца на далечна греда, но центрирането се отклони от играч на Хъдърсфийлд и топката влезе в мрежата за трети път.

Фодън вкара втория си гол с шут от границата на наказателното поле в 65-ата минута, а девет по-късно Де Бройне асистира на Жереми Доку за крайното 5:0.

Елитният Лутън Таун пък завърши наравно 0:0 срещу Болтън Уондърърс. Нотингам Форест и Уест Бромич също ще се нуждаят от преигравания, след като не успяха да победят Блекбул и Бристъл Сити в рамките на един мач.