0

М анчестър Сити тресна Тотнъм с 1:0 в мач от 1/16-финалите на ФА Къп. Единственото попадение в двубоя бе дело на Нейтън Аке в 88-а минута, като останаха сериозни съмнения за нарушение срещу вратаря на "шпорите" Викарио и решенията на ВАР в двубоя. Тотнъм бе доста пасивен през почти цялото време, а появата на Кевин де Бройне за Ман Сити през втората част раздвижи много "гражданите" и именно след корнер, изпълнен от белгиеца, дойде и победният гол в срещата.

Още в петата минута Манчестър Сити организира страхотна атака, при която Уокър получи на фланга, а след това намери Фил Фодън в наказателното поле, който шутира незабавно, а Викарио отрази, но Оскар Боб бе най-съобразитилен и успя да довкара топката във вратата. Първоначално попадението бе отменено поради засада, а накрая решението бе потвърдено с ВАР.

В 88-а минута Кевин де Бройне изпълни корнер, а Рубен Диаш пречеше на вратаря да реагира, като Викарио не изби добре, а накрая Аке се възползва да довкара топката във вратата. Домакините претендираха, но Пол Тиърни показа, че решението му е за гол, което бе потвърдено и от ВАР, а това донесе успеха за Манчестър Сити.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX