0

Р еферът от Замбия Джани Сиказве, станал известен с това, че свири два пъти край на  мача Тунис-Мали – първо в 85-ата минута, а след това и 88-ата, наруши мълчанието си.
Той даде пресконференция, на която най-накрая публично анализира случилото се: „Беше много горещо този ден. Влажността беше около 85%... След загрявката усетих тежките условия. И след като пих вода, за да се охладя, все едно не бях направил нищо. Но ние съдиите сме войници и бяхме готови да продължим“, започна замбиецът.
„Получих топлинен удар. Не чувах никого. Те ми говореха, но аз не разбирах. Беше много странна ситуация. След мача веднага отидох в болница, където ми направиха ЕКГ. Резултатите бяха нормални“, добави Сиказве. 

„Бях много близо до това да се върна в Замбия в ковчег. Много близо... Хората правеха всякакви негативни коментари за мен. Но се чувствах зле, беше ми много горещо. Дори комуникационното оборудване ми идваше в повече. Исках да го изхвърля. Чудя се кой ми каза да прекратя играта. Мисля, че беше Господ...“, завърши той.