0

С кандинавска трансферна битка се води за един от титулярите на Лудогорец – Аслак Фон Витри. Тя е между норвежкия Розенборг и шведския Юргорден. Вторият тим дори е започнал преговори с „орлите“, съобщи Fotboll Direkt. Спортният директор на Юргорден Босе Андерсон е установил първоначалния контакт, като се очаква в близките дни разговорите да преминат към следваща фаза.

Ако сделката се осъществи, 28-годишният норвежки краен бранител ще се завърне в един от предишните си клубове, в който играеше между 2019 и 2021 година, преди Юргорден да го продаде на  АЗ Алкмаар през лятото на 2021 г.

Аслак Фон Витри премина в Лудогорец през 2022-ра с трансфер от АЗ и бързо се наложи и като титуляр. Той има на сметката си 87 мача за българския шампион, в които вкара 6 гола и направи 16 асистенции.

С Лудогорец 28-годишният Фон Витри, чиято кариера стартира в другия настоящ мераклия за подписа му – Розенборг, е двукратен шампион на България и е печелил по веднъж купата и Суперкупата на страната с разградчани.

Повече трансфери в аванс – в „Мач Телеграф”