0

С ериозно наказание грози Славия Прага след снощния мач срещу българския шампион Лудогорец. Причината е скандиранията "цигани, цигани" от страна на феновете на чешкия гранд в края на първото полувреме на срещата. Тези скандирания се водят расистки, а УЕФА никак не толелира подобни грозни изяви.

По време на двубоя пък е възникнало напрежение, което отново е продиктувано от фенове от Чехия. Разпоредбата на УЕФА гласи, че всеки един клуб е длъжен да предостави 100 билета "първа класа" за гостуващи привърженици. Лудогорец е спазил стриктно изискванията и именно поради тази причина фенове на Славия Прага са били настанени и в Сектор В.

Въпросните привърженици на Славия обаче се държали доста грубо и започнали да провокират по всякакъв начин феновете на Лудогорец. Това е принудило ръководството на "орлите" да предприеме действия и с помощта на охранителната фирма да премести феновете при останалите в гостуващия сектор.

Навременната намеса на ръководството е предотвратила сериозни ексцесии, тъй като не малка част от тези 100 чешки запалянковци са били в нетрезво състояние, пише gong.bg.