0

Ф утболният съдия от Серия А Марко Сера беше уволнен. Той няма да получава наряди през следващия сезон заради конфликта му с треньора на Рома Жозе Моуриньо през февруари.

Решението е взето от италианската асоциация на реферите, която разследва поведението на Сера като четвърти съдия в мача между Рома и Кремонезе на 28 февруари. Римските „вълци“ загубиха с 1:2, а Специалния беше изгонен на трибуните.

От кадрите, които се появиха от размяната на реплики между Сера и Моуриньо на тъчлинията на "Стадио Олимпико", изглежда, че четвъртият съдия казва на португалеца „да се прибира вкъщи“.

Моуриньо твърдеше, че е имало несправедливо отношение от длъжностните лица, особено от наказания вече рефер.

40-годишният съдия пък имаше собствена версия. Той сподели: „Не съм казал нищо, което би могло да обиди Моуриньо. Не съм казал тези думи. В този момент казах нещо друго. Казах: "Караш стадиона да се обърне срещу теб. Отиди си в зоната, отиди си в зоната”.

Вследствие Сера беше отстранен за неопределено време от италианската федерация. Наказанието на Моуриньо за два мача беше отложено и португалецът води „вълците“ срещу Ювентус още в следващия кръг.