0

Ф утболният агент Карим Джазири, който представлява интересите на Карим Бензема, нападна селекционера на националния отбор на Франция Дидие Дешан заради решението му да отпрати носителя на „Златната топка“ преди началото на Мондиал 2022. Според мениджъра, нападателят на Реал (Мадрид) е щял да бъде готов за игра още след края на груповата фаза.

„Взех снимка от контузията на Карим и се консултирах с трима различни специалисти. Те бяха категорични, че с такава травма Бензема е щял да бъде във форма да играе още на 1/8-финалите на световното първенство или в краен случай да е сред резервите. Искам да попитам Дидие Дешан защо толкова бързо разкара моя клиент от отбора на Франция“, заяви Джазири.

Както е известно, Карим Бензема получи контузия по време на тренировка на „петлите“ и беше отпратен от лагера на френските национали в Катар. Той се прибра в Мадрид, където премина лечение и започна тренировки. Дори имаше възможност нападателят да се присъедини към Франция за финала на световното първенство. Това беше възможно, тъй като Дешан така и не повика заместник на Бензема за Мондиал 2022. Френският селекционер обаче не се възползва от опцията, въпреки че 35-годишният голмайстор беше напълно възстановен.

Испанският в. „Ас“ публикува интересна версия относно причините Карим Бензема да не бъде включен в състава на „петлите“ за финала срещу Аржентина. Според информацията, трима от лидерите на отбора са били против завръщането на носителя на „Златната топка“. Това са били вратарят и капитан Юго Лорис и нападателите Оливие Жиру и Антоан Гризман. Те са изразили позицията, че присъствието на нападателя на Реал (Мадрид) влияе негативно на обстановката в националния отбор. Най-големият противник е бил Гризман.

Източник gong.bg