0

П оследният в класирането на италианската Серия А Салернитана успя да спре кандидат-шампиона Милан, завършвайки 2:2 в луд мач, който премина през няколко обрата.
Мачът бе изключително интересен и стартира повече от страхотно за „росонерите“. Тео Ернандес даде превъзходен пас на Жуниор Месиаш, който го изведе очи в очи с вратаря, а за футболистът не бе трудно да прекара топката в мрежата на съперника.

В 29-ата минута Салернитана изравни. След центриране отляво Менян увисна, топката стигна до Бонацоли, който с красива странична ножица я вкара във вратата на гостите. В 72-ата минута Милан Джурич отбеляза красив гол. След центриране отдясно Джурич направи летящ плонж и изпрати топката в незащитения от вратаря ъгъл.

Само 5 минути по-късно обаче Милан възстанови равенството. Анте Ребич получи топката от Оливие Жиру и отправи фантастичен далечен изстрел, който попадна в долния ляв ъгъл на вратата на Салернитана.

Това бе второ трето реми на Салернитана, които преди това не загубиха от Специя и Дженоа, но все още са далеч от спасително място в Серия А. Милан пък допусна реми след две поредни победи.

В друг мач Рома на Жозе Моуриньо отново се провали. „Вълците“ губиха с 0:2 от Верона на „Олимпико“, но все пак успяха да изравнят. Мачът започна вихрено за гостите, които още в 5-ата минута поведоха в резултата. Антонин Барак докопа отскочила топка и я вкара във вратата на Рома. След още 15 минути игра Верона вкара и второ попадение. Адриен Тамезе Ауста отправи удар от движение в наказателното поле и преодоля стража на Рома.

Домакините върнаха едно попадение в 65-ата минута. Крисчън Волпато овладя топката след рикошет и отправи удар от границата на наказателното поле, който попадна в средата на вратата. Лоренцо Монтипо не успя да реагира добре и резултатът стана 1:2. В 73-ата минута Лоренцо Пелегрини падна в наказателното поле и поиска дузпа, но реферът подмина претенциите му. Все пак в 84-ата минута Рома изравни. Едоардо Бове бе най-съобразителен в наказателното поле и вкара топката в мрежата за 2:2.

Реферът изгони Жозе Моурино в даденото продължение на мача, след като двамата си размениха реплики. Това бе трето поредно реми за състава на Рома, който преди това не успя да победи Дженоа и Сасуоло.