0

К апитанът на Лутън Таун Том Локиър вчера е изписан от болницата, където бе транспортиран след като рухна на терена със сърдечен арест  в сряда, след като получи сърдечен арест на терена по време на двубоя от Висшата английска лига с  Борнмът миналата събота.

На 29-годишния защитник е бил имплантиран кардиовертен дефибрилатор, за да предотврати повторение на инцидента от миналата събота. Подобна операция трае около 3 часа. 

Том Локиър падна на тревата в 59-ата минута на срещата на Лутън в Борнмът, а в този момент около него нямаше други футболисти. Негови колеги от двата отбора веднага се втурнаха на помощ, притекоха се и медицинските екипи на отборите.

Запалянковците на Борнмът и Лутън изпратиха с аплодисменти изнесения на носилка от стадиона играч. В 65-ата мин. при 1:1 реферът реши да сложи край на мача, който още няма дата кога ще се преиграе изцяло.

Локиър се подложи на множество изследвания и прегледи през последните няколко дни. 

Уелският национал колабира и през май тази година на "Уембли" по време на плейофен мач на Лутън Таун срещу Ковънтри за влизане във Висшата лига. От клуба уточниха: "Сега можем да потвърдим, че тестовете, направени тази седмица, разкриха, че проблемът, който Том е имал в събота, е различен от предсърдното мъждене, което е получил през май."

Източник: БТА