0

Т реньорът на Лудогорец Ивайло Петев бе изключително щастлив след победата с 4:0 над Спартак Търнава в първи мач от груповата фаза на Лига на конференциите. 

„Доста сполучлив за нас мач. Имахме ситуации. Пьотровски си играе на неговата позиция, има капацитета да бяга и това е плюс за нас. За нас е важно всеки един мач да държим това ниво. Това е целта пред нас. Играейки по този начин, имаме шанс срещу всеки един отбор", заяви Ивайло Петев.

Лудогорец тръгна с 4:0 над Спартак Търнава в Лигата на конференциите (ГАЛЕРИЯ)
Лудогорец Спартак Търнава Лудогорец Спартак Търнава Лудогорец Спартак Търнава
63

Неуморимият полски халф на Лудогорец Якуб Пьотровски все по-често влиза и в ролята на голмайстор – след изравнителния за 2:2 с Ботев Пловдив, сега той забоде 2 парчета във вратата на Спартак. И се затюхка, че е изпуснал хеттрик.

„Не очаквах да съм голмайстор за Лудогорец, но винаги се опитвам да давам най-доброто от себе си. Щеше да е много добре, ако бях вкарал хеттрик, но двата гола са достатъчни. Много съм доволен от начина, по който играхме”, каза Пьотровски след последния съдийски сигнал.

Примирен звучеше треньорът на Спартак (Търнава) Михал Гаспарик бе разочарован след тежката загуба на своя тим от Лудогорец с 0:4 в двубой от първия кръг на групите на Лигата на конференциите.
„През първото полувреме съперникът повече контролираше топката, но с изключение на една ситуация нямаше чак толкова напрегнати моменти. През първото полувреме искахме да играем повече през крилата, но Лудогорец не ни даде тази възможност.
Съперникът показа превъзходство. Тежка загуба за нас, защото ни вкараха 4 гола. Ако не допуснеш гол в първите минути, срещу такъв силен съперник е трудно да държиш резултата до последно“, заяви Михал Гаспарик.