0

Д ен след като емоционално обяви оттеглянето си от националния отбор на Германия, халфът на Барселона Илкай Гюндоган изглежда все по-близо до завръщане в Манчестър Сити.

 „Имах няколко седмици размисъл и стигнах до решението, че е време да прекратя кариерата си в националния отбор. Поглеждам назад с голяма гордост към 82-та мача за Маншафта, нещо, което никога не бих могъл да си представя, когато направих своя дебют през 2011-а. Най-важното за мен беше огромната чест, че успях да бъда капитан на националния отбор на Евро 2024 у дома. Но още преди турнира усетих някаква умора в тялото и в главата си, което ме накара да се замисля. Благодаря на всички фенове, служители, треньори и съотборници, които ме придружаваха в това пътуване. За мен беше чест! Благодаря ти, Германия!“, написа 33-годишният халф в социалните мрежи, докато негов агент вече преговаряше на „Етихад”.

Гюндо, който има 19 гола за Бундестима и бронзов медал от европейското през 2012-а, е буквално на часове от подпис със Сити, съобщи и трансферният корифей Фабрицио Романо.

Както е известно, етническият турчин изкара 7 сезона при „гражданите” и стана 5-кратен шампион на Висшата лига, преди да отиде в Барселона през 2023-та. Договорът му с каталунците изтича догодина, но те със сигурност няма да имат против да се разделят с Гюндоган на добра цена, още повече, че той явно не влиза в плановете на новия треньор Ханзи Флик, докато мениджърът на Сити Пеп Гуардиола няма нищо против да го привлече пак.