0

Р уският милиардер Роман Абрамович е започнал преговори за закупуването на нов клуб. Още докато текат разговорите за продажба на настоящия му клуб Челси, бизнесменът вече търси друго място, където да инвестира парите си. По всичко личи, че въпреки санкциите, които му бяха наложени заради войната в Украйна, Абрамович иска да остане във футбола. 

Новият клуб, който се опитва да придобие е турският Гьозтепе, пише "Фанатик". Преди няколко дни и друга турска медия обяви за подобни намерения на Абрамович.

Към настоящия момент Турция не налага санкции на руснаци, каквито са им наложени в Европейския съюз, САЩ и много други страни по света. Абрамович се възползва от ситуацията и изглежда планира да се премести в южната ни съседка. Той вече откара своите яхти в турските пристанища - "Еклипс" акостира в курорта Мармарис, а "Май Соларис" вече е на пристанището в Бодрум.

Междувременно Челси получи няколко оферти от потенциални купувачи в последните дни, включително от швейцарския милионер Хансйорг Вис, американският бизнесмен Тод Бьоли, строителния предприемач Ник Кенди, глобалната инвеститорска фирма "Центрикус", собственикът на Ню Йорк Джетс Кристофър Олсън, фамилия Рикетс и сър Мартин Броутън.