0

С ъжалявам за Емполи, но това е футболът. Понякога се получава 7:0. Треньорът на Рома Жозе Моуриньо влезе в положение на колегата си Паоло Дзанети и неговия отбор, закотвен на дъното на Серия А без отбелязан гол в 4 мача досега.

Специалния не спести нищо и на своите „вълци“, въпреки разгромната победа на „Олимпико“. „Добро представяне, но не е важно това 7:0.

Искахме да спечелим с комфортен резултат. Имаше възходи и падения, включително по отношение на физическата форма, така че не всеки беше готов да играе 90 минути с висока интензивност. 

Съжалявам за Емполи, но това е футболът. Понякога се получава 7:0. 

Но все пак не ми харесаха някои неща в играта на моя отбор, заедно с треньорите ще анализираме всичко по-подробно“, заяви Моуриньо пред Football Italia.

Моуриньо се озъби и на критиците на работата му и представянето на Рома.

„Не мисля, че съм бил толкова ужасен треньор, колкото казаха миналата седмица. 

И сега не сме станали изключителен отбор. Ние сме отбор с потенциал и нашата цел е да вървим мач за мач и да побеждаваме. 

За мен нямаше значение дали Лукаку ще вкара. Може би това е важно за него, знам, че нападателите живеят за голове. 

След трансфера той се е отдал изцяло на отбора, така че няма значение дали ще вкара или не. Разбира се, след гола той се чувства по-щастлив, това е идеална ситуация за него“, добави Моуриньо.


Рома се изкачи до 12-то място в класирането на италианския шампионат, с актив от 4 точки от 4 кръга в Серия А.